Bucataria nu este doar locul in care gatim ci, de cele mai multe ori, ea se transforma in spatiul in care toata familia se strange pentru a servi masa si pentru a discuta intamplarile de peste zi. Felul in care este amenajata si decorata aceasta parte a casei defineste sau completeaza stilul de viata al fiecaruia dintre noi si, de aceea, mobilierul trebuie ales astfel incat sa ne ofere o stare de confort si siguranta.


Diferente intre mobilier de bucatarie clasic si modern


Deosebirile dintre mobila de bucatarie clasica si bucatariile moderne pot fi impartite in patru mari directii:


Liniile de design


In ceea ce priveste liniile de design ale bucatariilor moderne, acestea au un aer chic si sunt potrivite celor care vor sa faca din bucataria lor o adevarata opera de arta. Bucatariile in stil modern se folosesc de elemente geometrice drepte, de linii ascutite si forme bloc, spre deosebire de curbele si formele organice prezente in cazul bucatariilor in stil clasic.


Cromatica
Pentru mobila in stil clasic, cele mai populare culori sunt in general nuantele inchise ale lemnului masiv (precum stejar sau fag), in timp ce pentru mobilierul modern foarte frecvent sunt utilizate palete de culori deschise si culori metalice (argintiu, auriu), precum si combinatii de nuante cu diverse tonuri si umbre.


Materialele din care sunt confectionate

O alta diferenta intre cele doua tipuri de mobila pentru bucatarie este sesizabila la nivelul materialului din care sunt confectionate piesele. Cele clasice sunt realizate din lemn masiv, de obicei in culori pamantii care par ca se pierd in spatiu (cum ar fi nuante de crem sau gri si diverse imprimeuri traditionale care confera un aer mai cald incaperii). In cazul stilului modern, situatia este diferita, imprimeurile lipsind cu desavarsire. Materialele utilizate pentru aceste piesele de mobilier sunt de regula lucioase, imbina elemente metalice si de sticla, care le dau un caracter "glossy".

Modul in care sunt dispuse piesele in spatiu

Bucatariile clasice si cele moderne sunt foarte diferite. In timp ce primele sunt calde, primitoare si pot lasa impresia ca spatiul este incarcat, bucatariile moderne sunt amenajate in stil minimalist, care confera un aer ordonat si elegant in acelasi timp. Modul in care este utilizat spatiul difera, de asemenea. In timp ce in bucatariile clasice, ustensilele si uneltele de gatit sunt lasate la vedere, in cele moderne spatiul este mult mai aerisit si folosit mai eficient si compact, totul fiind depozitat in spatele usilor.

Mobila de bucatarie clasica sau moderna de la Kalenda

Indiferent de stilul care iti place, Kalenda iti pune la dispozitie o multime de piese de mobilier care sa faca din bucataria ta camera preferata din casa. Alege-ti modelul care te caracterizeaza si plaseaza comanda direct pe site sau prin telefon!