Dacă livingul este centrul casei tale și locul în care toată familia se adună pentru a vă relaxa împreună, pentru a vedea un film sau pentru a citit o carte, atunci un colțar extensibil este de departe cea mai bună opțiune. Colțarele pentru living oferă spațiu amplu de relaxare, astfel încât toată lumea să se simtă minunat. 

 

De asemenea, dacă îți place să-ți inviți prietenii să rămână peste noapte, avantajul unui colțar extensibil este acela că se poate transforma cu ușurință într-un pat, iar livingul poate deveni un dormitor pentru oaspeți în câteva clipe.

 

Ești gata să te bucuri de confort, eleganță și să creezi cele mai frumoase amintiri cu familia și prietenii? Atunci intră în universul Kalenda și citește în continuare ghidul nostru pentru a găsi cel mai bun colțar extensibil, în funcție de cele mai importante criterii de alegere: stil, dimensiune, material sau poziția în living. Acest ghid te va ajuta să înțelegi lumea colțarelor pentru living și te va ajuta să iei cea mai bună decizie. 

Ce este un colțar extensibil

 

Cel mai bun început pentru a înțelege ce tip de colțar extensibil ai nevoie, este să definim ce este, pentru a ști exact modul în care arată. 

 

Un colțar extensibil, cunoscut și sub numele de canapea de colț, este o canapea cu o porțiune mai lungă care se încadrează perfect într-un colț. De aici și numele. În general, marginea dreaptă sau stângă a canapelei este mai scurtă decât cealaltă parte paralelă. 

 

Cu toate acestea, noile colțare moderne vin într-o mulțime de modele, iar posibilitățile de aranjare într-o cameră sunt multiple, nefiind obligatorie poziționarea acestora pe colț. Acest tip de canapea de colț folosește bine spațiul și oferă un spațiu grozav pentru a te întinde.

 

TOP 5 sfaturi pentru cumpărarea unui colțar extensibil

Colțarele extensibile sunt îndrăgite din foarte multe motive. În primul rând, sunt o modalitate eficientă de a profita la maximum de spațiul casei tale. Nu ocupă atât de mult spațiu ca și canapelele și fotoliile obișnuite, și în plus oferă o mulțime de locuri. 

 

De asemenea, le poți plasa perfect într-unul dintre colțurile camerei, ceea ce înseamnă că vor oferi mai mult spațiu în mijloc, astfel livingul devine mai spațios și mai puțin aglomerat. În plus, un colțar extensibil este un loc minunat pentru a te relaxa și bucura de un film la televizor sau de o carte bună. 

 

Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, iată 5 reguli de care e bine să ții cont înainte de a cumpăra un colțar extensibil: 

1. Măsoară corect spațiul disponibil

 

Primul pas atunci când cumperi un colțar extensibil este să măsori exact spațiul de care dispui în living și zona anume pe care vrei să o ocupe. Măsoară atât lungimea, cât și lățimea și ține cont de fiecare element din cameră care poate influența poziția colțarului: ferestre, lampadar de podea, etajere sau rafturi suspendate, ghivece cu flori, covor, prize etc. 

 

Măsoară apoi adâncimea spațiului ținând cont de eventualele obiecte din jur care vor sta în fața canapelei. Odată ce știi dimensiunea camerei tale, poți începe să cauți modelul de colțar extensibil în dimensiunea potrivită. Un truc foarte util este să măsori dimensiunile colțarului preferat pe podea cu bandă adezivă pentru a vedea cum se încadrează în designul camerei.

2. Alege stilul de colțar extensibil preferat

 

Există mai multe stiluri diferite de colțare extensibile, dar cele mai cunoscute sunt:

 

- Colțar extensibil în formă de L. Cel mai popular model de colțar extensibil este cel care are o secțiune mai lungă tip șezlong, fie pe partea dreaptă, fie pe stânga.

- Colțar extensibil în formă de U. Ideal pentru livinguri mari, un colțar în formă de U este excelent pentru familiile numeroase. Cea mai bună parte a acestor canapele în formă de U este că au două secțiuni perfecte pentru a sta relaxat. 

- Colțar extensibil modular. Colțarul modular oferă o mare flexibilitate și îți permite așezarea lui după cum este nevoie. Acest tip de colțar este format din mai multe părți ce pot fi așezate în funcție de situație.

- Colțar extensibil Chesterfield. Dacă îți place designul elegant al unei canapele cu picioare înalte și nasturi pe spătar, dar cauți ceva cu mai mult spațiu pentru a te întinde, atunci canapeaua de colț Chesterfield poate fi exact ce ai nevoie.

 

Forma poate defini stilul colțarului extensibil. Dacă vrei o canapea pentru un living modern, nu căuta canapele cu brațe voluminoase, picioare înalte și în niciun caz cu tapițerie bombată ori volume sinuoase. Cu cât mai simple liniile ei, cu atât este mai potrivită pentru stilul modern. 

 

Preferi un colțar extensibil în stil scandinav? Atunci poți alege un model în stilul anilor 70, cu laterale oblice sau cu o nuanță uni, neutră, în general gri așa cum este modelul de colțar extensibil Bono Inari.

 

Un alt aspect de luat în calcul este cât de compact este colțarul extensibil dorit. Cu cât brațele sunt mai voluminoase, cu atât această piesă de mobilier îți va ocupa mai mult spațiu. De asemenea, vei observa că existe colțare cu perne și colțare fără perne. 

 

3. Alege țesătura potrivită 

 

Dacă te-ai hotărât asupra dimensiunii și stilului colțarului tău, este timpul să găsești o țesătură frumoasă care să-ți definitiveze perfect designul. De la stofa rezistentă până la catifeaua somptuoasă și piela elegantă, materialul pe care îl alegi pentru colțarul din living va avea un impact enorm asupra aspectului general al camerei. 

 

Caută țesături potrivite pentru întreaga familie, care să rezistente la pete, cât și să ofere rezistență la uzură, astfel încât colțarul extensibil să arate la fel de bine și în anii următori. 

 

Pe kalenda.ro găsești diverse stiluri, culori și opțiuni de materiale. Poți alege de la modern la clasic, de la catifea, stofă, poliester, piele naturală sau piele ecologică. Totul depinde de preferințele personale, bugetul și designul interior. Deși alegerea materialului este subiectivă, avantajele și dezavantajele merită luate în considerare în momentul alegerii. Colțarele extensibile din materiale textile sunt mai confortabile decât pielea și rezistă mai bine uzurii în timp și zgârieturilor, mai ales dacă aveți animale de companie. 

 

Pe de altă parte, canapelele din piele pot arăta elegant și vor oferi spațiului tău un aspect luxos. Colțarul extensibil Calia din piele naturală are un design elegant și rafinat și se potrivește în mai multe tipuri de amenajări interioare. Nu rețin praful sau alți alergeni, așa că sunt recomandate în special pentru cei care suferă de alergii. 

 

4. Poziționează eficient colțarul extensibil

 

Nu există o regulă care să spună că un colțar extensibil trebuie să fie plasat exact pe colț. În funcție de dimensiunea livingului, colțarul poate fi plasat la perete, la fereastră sau dimpotrivă în mijlocul camerei mai ales dacă vorbim de un living open space. Plasarea colțarului în mijlocul livingului funcționează cel mai bine dacă ai un spațiu deschis, pentru că ajută la împărțirea unei camere în zone separate.

5. Vine cu funcții suplimentare?

 

Da, poate nu te așteptai, dar chiar și un colțar extensibil poate avea mai multe funcții. În primul rând așa cum îi spune numele vine cu posibilitatea de a se transforma instant într-un pat confortabil pentru două persoane, uneori chiar 3. Însă, acest tip de canapea poate avea o ladă de depozitare extrem de spațioasă și încăpătoare care se poate dovedi a fi de un real ajutor pentru depozitarea textilelor voluminoase cum sunt pilotele sau pernele. 

 

În plus, poți găsi acum colțare extensibile care au funcție de masaj, care au spătarul și partea inferioară reglabile, poți găsi modele care se ajustează electric prin apăsarea unui buton, dar asta înseamnă că trebuie să ai un buget mai mare. 

 

Un colțar extensibil poate fi o achiziție provocatoare și interesantă. Acesta va fi adesea piesa vedetă a livingului, camera unde îți petreci cea mai mare parte a timpului și unde îți inviți prietenii, deci este de la sine înțeles că alegerea este foarte importantă.

 

Înainte de a cumpăra orice tip de canapea, acordă-ți timp pentru a te gândi cum vrei să amenajezi living-ul, cum plănuiești să o utilizezi și de ce model ai nevoie.

Pe kalenda.ro găsești o gamă variată de canapele și colțare extensibile de la cele de dimensiuni generoase până la unele cu aspect inedit și materiale de ultimă oră, inclusiv posibilitatea alegerii unei tapițerii pe gustul tău.