Dormitorul gri a crescut în popularitate enorm în ultimii ani și a atras foarte multe persoane care iubesc stilul minimalist. De la gri închis elegant până la gri deschis pentru o notă neutră, poți amenaja dormitorul într-o mulțime de moduri care te îmbie la somn și odihnă. Așadar, dacă ai decis că este momentul să îți iei un pat nou, ce spui ca noua ta achiziție să fie un pat tapițat gri?

Griul în toate formele sale va arăta modern și rafinat deoarece îți permite să combini cu ușurință nuanțe mai puternice. Considerat de designerii de interioare mai degrabă o nuanță neutră decât o culoare în adevăratul sens al cuvântului, griul este foarte des folosit, mai ales în ultimii ani, pentru decorul dormitorului. Are atât de multe tonuri încât este foarte simplu să găsești ceva pe gustul tău, iar când vine vorba de paturi tapițate, posibilitățile de amenajare sunt foarte multe.

Nuanțele deschise de gri vor da dormitorului o notă calmă, relaxantă, dar în același timp elegantă mai ales dacă vorbim de un pat tapițat gri. Dormitoarele gri deschis pot fi incredibil de linistitoare. Griurile mai închise pot adăuga o notă îndrăzneață, ușor dramatică. Fie că te decizi pentru un aspect monocrom complet sau doar câteva accente de mobilier gri pentru dormitor, griul poate fi cheia pentru un decor demn de revistă.

Dacă ai decis că este momentul pentru un pat tapițat gri, iată cum poți aduce note de culoare, textură și alte accente care pot adăuga tușa finală pentru decorul dormitorului:  

1. Combină diferite nuanțe de gri

Nuanțele de gri sunt extrem de versatile, de la tonuri reci deschise, la tonuri medii neutre mai calde, până la un gri cărbune intens și misterios. Tocmai de aceea, ca nuanță neutră, griul vine cu o adevărată putere de styling. Poate transforma complet un dormitor într-un sanctuar elegant și modern. De asemenea, poate insufla o atmosferă calmă, zen, pentru un loc ideal pentru odihnă.

Așa că dacă vrei un pat tapițat gri, o modalitate minunată de a scoate patul în evidență este să-l asociezi cu subtonuri din aceeași culoare. Rezultatul este un aspect unic, coeziv și armonios, în care toate elementele sunt conectate. Proiectarea cu un amestec de tonuri de gri oferă, de asemenea, o atmosferă șic, minimalistă oricărui spațiu de dormit.

2. Asociază nuanțe puternice cu un pat tapițat gri

Griul este unul dintre cele mai versatile dintre neutre, atunci când este utilizat corect, poate complimenta aproape orice culoare atunci când este utilizat în mod corect. Pentru a crea un dormitor cald și primitor, în care să se observe nota personală, poți asocia diferite nuanțe cu un pat tapițat gri. Nuanțele de roz, verde sau galben pot da acestui ambient gri un aer fermecător. De exemplu, un fotoliu galben lângă un pat tapițat gri creează un efect uimitor.

Folosește nuanțe deschise sau chiar strălucitoare în decorul pereților pentru dormitor dacă dorești să creezi o senzație confortabilă, învăluitoare, perfectă pentru o cameră orientată spre nord, care nu are parte de multă lumină naturală. Combină patul tapițat gri cu elemente decorative subtile verde, galben sau roz sau adaugă accente de negru, kaki sau mov pentru a crea puncte de interes.

3. Asociază griul cu stilul de amenajare potrivit

Griul este o nuanță în trend de câțiva ani și va mai rămâne acolo o bună perioadă. În principiu, gri se potrivește foarte mult amenajărilor contemporane, în linii drepte și cu design slim, minimalist. De aceea, pe kalenda.ro vei găsi foarte ușor paturi tapițate gri în stil contemporan sau minimalist, absolut superbe, inspirate din finisaje precum piatra, ardezia sau cărbunele.

Dar, acest lucru nu înseamnă că nu vei putea integra un pat tapițat gri cu o tapițerie sofisticată și rafinată într-un dormitor clasic, elegant. 

4. Alege texturi diferite care aduc căldură

Cel mai simplu mod de a scoate un dormitor monocromatic gri în evidență este să decorezi patul tapițat cu lenjerie de pat, apoi să adaugi elemente decorative într-o varietate de texturi. Câteva pernuțe decorative, draperii elegante și o lenjerie de pat confortabilă sunt o modalitate simplă de a obține un aspect deosebit în dormitor. Și pentru o notă plină de farmec, accentuează decorul cu câteva accente metalice argintii.

De asemenea, pentru că dormitorul cu un pat tapițat gri care ocupă o mare parte din cameră poate fi perceput rece, poți adăuga elemente care aduc căldură: covoare pufoase, o pătură de pluș sau lămpi cu lumină caldă. 

5. Folosește accente metalizate

Un dormitor cu pat tapițat gri poate deveni glamour într-o clipă cu doar câteva accente metalice precum lustra, veiozele, statuete sau ramele de tablouri. Evită însă foarte multe obiecte metalice argintii sau cromate pentru a evita senzația de prea rece. În schimb, caută elemente metalice alternative cu efect de încălzire, cum ar fi alama și aurul roz.

Griul este o culoare incredibil de populară pentru dormitoare care funcționează ca un fundal liniștitor pentru aproape orice stil și decor, astfel încât să poți introduce note personale și să creezi un spațiu odihnitor.

Dormitorul tău ar trebui să fie o reflectare a personalității tale. Căldura, răcoarea, saturația și intensitatea culorilor, toate creează efecte diferite când sunt asociate cu gri. Un pat tapițat gri în dormitor îți permite să explorezi stiluri de design diferite, să optezi pentru combinații de culori și elemente de decor care să îți aducă acea stare pe care cu toții ne-o dorim după o zi de muncă: relaxare.