Visezi la o bucătărie modernă, ca în reviste? Cu cele mai recente tendințe în designul bucătăriei, 2024 este momentul perfect pentru a transforma bucătăria într-un spațiu elegant și funcțional în care îți va plăcea să petreci timpul.

Bucătăriile din 2024 sunt considerate o altă extensie a livingului, mai degrabă ca un spațiu suplimentar de petrecut timpul în casă, decât un loc strict funcțional în care să gătești sau se depozitezi alimentele. Acest lucru se va vedea în piesele de mobilier, nuanțele și materialele folosite, precum și în finisaje.

Am selectat cele mai impactante tendințe pentru bucătării moderne în 2024 pentru a-ți crea locul mult visat. Aceste trenduri estompează granițele dintre o abordare strict funcțională și latura estetică și vin cu o nouă viziune asupra spațiului unde gătim.

Să explorăm așadar câteva dintre cele mai populare tendințe care vor prelua designul bucătăriei moderne în 2024, pentru a vedea care sunt elementele care te pot aduce mai aproape de bucătăria din reviste pe care ți-o dorești:

1. Mobilier în culori inspirate din natură 

Fronturile de mobilier albe sau alte culori reci nu își vor mai găsi loc într-o bucătărie modernă. Sunt înlocuite, ca o gură de aer proaspăt, de culori inspirate din natură precum tonuri de verde (salvie, rozmarin, busuioc, mentă), albastru (tonuri închise) și culorile pământului (gri închis, maroniu). 

Pe lângă faptul că au un aspect extrem de elegant și relaxant, vei fi mulțumit și de caracterul practic al fronturilor de bucătărie în astfel de nuanțe: se observă mai puțin petele, urmele de stropi de apă și praful.

Contrastul dintre aceste nuanțe naturale și alte elemente de decor din marmură, piatră, piele sau metal arată deosebit de modern într-o bucătărie cu fațade în albastru, verde sau gri închis, așa cum este modelul de bucătărie Taormina de pe kalenda.ro.

2. Detalii și accente unice

 

Cromul, oțelul inoxidabil și obiectele metalice au fost extrem de populare în designul bucătăriei în ultimul deceniu. Dar în 2024, par să-și piardă din relevanță. Deoarece bucătăria nu mai este văzută ca un spațiu de lucru, toate aparatele și ustensilele de bucătărie sunt de preferat ascunse în spatele ușilor dulapurilor. Fie alegi un design care se va îmbina cu fațadele, fie, dimpotrivă le plasezi în alte zone mai puțin vizibile. 

 

Dar, acest lucru nu înseamnă că bucătăria modernă nu va avea elemente și detalii unice care să surprindă. Poți obține acest efect folosind elemente de impact precum mânerele ușilor, bateria de la chiuvetă sau un corp de iluminat deasupra insulei sau mesei de bucătărie. Auriul intră în forță și îl vom vedea frecvent ca accente în multe bucătării moderne.

3. Finisaje minimaliste

Dacă îți place o bucătărie fără dezordine și ușor de curățat, ești norocos pentru că tendința minimalistă este încă în plină desfășurare și în 2024. Această tendință pune accentul pe simplitate și funcționalitate, liniile curate și formele de bază fiind în centrul atenției. Limitarea numărului de accesorii și optarea pentru finisaje elegante și minimaliste îi dă bucătăriei tale un aspect modern și aerisit. 

Într-adevăr, tendința de a opta pentru minimalism și design scandinav, inspirat din elementele naturii există de câțiva ani. Dar anul 2024 va fi mai impregnat de aceste elemente ca oricând, iar acest lucru îl vom regăsi inclusiv în materie de finisaje în bucătărie.

Astfel, în cele mai multe bucătării moderne vom vedea mobilier cu uși simple, care ascund cât mai mult electrocasnicele și alte detalii obiecte și ustensile din bucătărie. Mobilierul de bucătărie integral, care acoperă cât mai mult din perete, va lua locul polițelor și etajerelor pline de obiecte decorative, așa cum ne-am obișnuit în anii anteriori.

Pentru ca designul bucătăriei să nu arate plictisitor, designerii folosesc din nou jocul texturilor și al elementelor metalice. Tendințele moderne în designul bucătăriei oferă combinații interesante între corpurile de iluminat strălucitoare și mânerele ușilor din metal.

Un design minimalist face bucătăriile moderne să arate mai spațioase și mai relaxante, creând un mediu perfect pentru a găti și a socializa. Un astfel de model de bucătărie cu design minimalist și în nuanțe naturale este bucătăria Perugia de pe kalenda.ro, ideală într-un apartament mic.

4. Focus pe tehnologie

 

În primul rând, conceptul de „casă inteligentă” nu este nou. De la controlul luminilor până la reglarea termostatelor, tehnologia și-a pus amprenta în diferite părți ale locuințelor noastre. Dar în următorii ani, bucătăria va vedea integrarea reală a acestei tehnologii. 

 

Imaginează-ți un frigider care poate sugera rețete culinare pe baza conținutului său sau un cuptor care poate fi preîncălzit cu o simplă comandă vocală sau de la distanță prin intermediul telefonului mobil. Acestea nu sunt doar vise futuriste; ele devin rapid realitate. 

 

În centrul acestei tranziții, viitoarele bucătării moderne vor conține din ce în ce mai mult dispozitive AI și IoT. Dar, ce este o bucătărie inteligentă fără soluții de depozitare la fel de inteligente? 

 

Bucătăriile moderne din viitor vor conține dulapuri personalizate. Și nu este vorba doar despre partea estetică. Dulapurile unei bucătării moderne personalizate își vor putea regla automat înălțimea în funcție de utilizator sau și mai interesant de atât, îți vor reaminti de articole pe care le-ai depozitat de prea mult timp. Cool, nu-i așa?

5. Spații multifuncționale

 

Bucătăria din 2024 și chiar din anii următori nu va fi doar un spațiu pentru gătit. Va fi și o zonă de lucru, o zonă de creat sau chiar un spațiu pentru relaxare. Cu mai mulți oameni care lucrează de acasă, cererea de bucătării care pot satisface diverse nevoi va crește. Dulapurile de bucătărie personalizate vor evolua pentru a susține această multifuncționalitate. 

 

Imaginează-ți un dulap care îți ascunde laptopul după orele de lucru sau unul care se poate transforma într-un bar atunci când vin prieteni în vizită. Flexibilitatea oferită de dulapurile personalizate de bucătărie va redefini modul în care percepem și utilizăm spațiul nostru de gătit.

 

În concluzie, când vorbim de 2024 ne referim la bucătării moderne care vor combina elemente naturale, tehnologie, design și concepte sustenabile. Este un spațiu care se adresează stilurilor noastre de viață în permanentă schimbare, păstrând în același timp intactă esența căldurii și a senzației de familiaritate.

Dacă ești în căutare de bucătării moderne, intră pe kalenda.ro unde vei găsi piese de mobilier dintr-o gamă variată de stiluri.